Kvah Logotyp

Kompositörer:

Beethoven, Rachmaninov, Schnittke

Medverkande:

Kristina Winiarski, Pontus Carron

Den här konserten planerade vi att ha i januari, sedan Winiarski och Carron i fjor som duo vunnit tävlingen Ung och lovande. Sedan blev båda finalister i en annan tävling, Solistpriset, där de dagen före vårt planerade datum konkurrerade med flöjtisten Laura Michelin i var sin solokonsert med orkester. Begripligt nog fick vi skjuta på konserten i Allhelgonakyrkan, och Winiarski och Carron kunde lägga delad andraplats i Solistpriset 2020 till sina lagrar. Sedan kom corona men nu är de äntligen här, återigen tillsammans, för några av de viktigaste verken för cello och piano!

Program

Ludwig van Beethoven (1770—1827) - Variationer över "Bei Männern...." ur Mozarts Trollflöjten
Alfred Schnittke (1934—1998) - Cellosonat nr 1
Sergej Rachmaninov (1873—1943) - Cellosonat g-moll op.19

Medverkande

Kristina Winiarski, cello,
Pontus Carron, piano

Mer information om artisterna

Kristina Winiarski

kristina-winiarski
Foto: David Möller

Kristina Winiarski, cello, har studerat på Musikhögskolan i Malmö och i Zagreb och vid Internationella musikakademien i Liechtenstein för professor Valter Despalj och deltagit i mästarkurser för Torleif Thedéen, Reinhard Latzko, Anner Bylsma och Dmitri Ferschtmann. Hon har varit solist med ett flertal orkestrar internationellt, bl a med Zagrebs Filharmoni i Kroatien, National Symphony Orchestra i Washington DC, USA, National Philharmonic i Maryland, USA och St Petersburgs Statliga Symfoniorkester i Ryssland.
Hon har mottagit stipendier från Kungliga Musikaliska akademin, Sandrews Stipendiefond och Frimurarorden i Stockholm, samt vunnit en rad utmärkelser vid tävlingar i Sverige, Danmark, Estland och i USA. Hon spelar regelbundet med pianisten Pontus Carron. Deras duo vann 2019:s tävlingen ”Ung och Lovande”.
Kristina har framträtt flera gånger i Allhelgonakyrkan, senast i maj 2018.

Pontus Carron

pontus-carron

Pontus Carron, piano, studerade vid Kungliga Musikhögskolan i Stockholm under Ingeborg Klose Åkesson, Ann-Sofi Klingberg och Stefan Bojsten. Under våren 2017 avslutade han sina master studier på Edsberg i Stockholm under ledning av professor. Mats Widlund. Han har deltagit i flera mastarstudier med kända pianister och professorer som Konstantin Bogino, Angela Hewitt, Andrea Padova, Valentina Lisitsa, Marianna Shirinyan, Staffan Scheja och Leslie Howard.
Pontus har tagit emot ett antal priser genom åren, 1: a pris i Stockholms internationella musikkonkurrens 2017 och stipendier från Kungliga Musikhögskolan och Storstugan i Sverige. Han spelar regelbundet med cellisten Kristina Winiarski. Deras duo vann 2019:s tävlingen ”Ung och Lovande”. Hans senaste framträdande i Allhelgonakyrkan var i maj 2018.